Verden

Dødstallet stiger til 26 etter tornado i USA

Antallet omkomne har steget til 26 etter at uvær og en kraftig tornado feide gjennom delstaten Mississippi og deler av Alabama i USA.

25 av de omkomne er funnet i Mississippi. Den 26. døde i Alabama. I tillegg er flere titalls personer skadd.

I løpet av en times tid fredag kveld pløyde tornadoen seg gjennom en strekning på 274 kilometer. Den la småbyen Rolling Fork i ruiner. Hus ble omgjort til bygningsrester og biler ble kastet over ende.

Stormjeger Michael Searcy så tornadoen nærme seg Rolling Fork og dro dit. Der tilbrakte han og flere andre flere timer for å redde ut folk som var innesperret. Han forteller om folk som skrek og ropte etter hjelp.

Searcy forteller at en familie så vidt klarte å slippe unna tornadoen ved å søke ly på badet. Resten av huset raste sammen rundt dem, og den kraftige viden slapp en varebil på toppen av boligen, forteller han.

I småbyen Silver City var det også store ødeleggelser. Folk har beskrevet hvordan de forskanset seg i rom innerst i boligene og søkte ly i badekar.

– Jeg tenkte på Gud. Jeg begynte bare å si at «jeg følger de ti bud, Herre, det er bare jeg som er i huset», og jeg sa bare «ta vare på meg», uttaler Katherine Ray.

Hun sier at bønnene ble hørt, ettersom campingvognen hun bor i fikk skader, men fortsatt sto på stedet, mens mange av naboene hennes fikk sine campingvogner fullstendig ødelagt.

President Joe Biden beskriver bilder fra Mississippi som hjerteknusende. Han har sendt kondolanser og tilbudt føderal hjelp.

Mer fra Dagsavisen