Verden

Får et halvt år i husarrest for Facebook-innlegg

En israelsk domstol har besluttet å forlenge husarresten for en palestinsk journalist som ble pågrepet i fjor høst i okkuperte Øst-Jerusalem, ifølge advokat.

Lama Ghoshesh er frilansjournalist og har jobbet for en rekke palestinske medier. Hun ble pågrepet i september i fjor og plassert i husarrest etter ti dager i fengsel.

30-åringen er anklaget for «oppildning til vold» og «identifisering med en terrorgruppe», ifølge tiltalen fra israelsk påtalemyndighet. Den nevner beviser i form av innlegg og meldinger på Facebook.

I tiltalen heter det at Ghoshehs arbeid som journalist og hennes flere tusen følgere på internett gir innleggene hennes større tyngde.

Tirsdag besluttet en domstol i Jerusalem å utsette dommen til 18. april. I mellomtiden må hun forbli i husarrest, opplyser journalistens advokat Mohammed Mahmoud. Ifølge ham vurderer retten om Ghosheh skal bli dømt til samfunnstjeneste i stedet for fengsel dersom hun blir kjent skyldig.

Ghosheh sier til nyhetsbyrået AFP at hennes Facebook-innlegg gjenspeiler «narrativet på den palestinske gata og er ikke oppdiktet i min fantasi».

Mer fra Dagsavisen