Verden

Wagner-gruppen planlegger å rekruttere 30.000 nye leiesoldater

Wagner-gruppen planlegger å rekruttere rundt 30.000 nye leiesoldater innen midten av mai, sier grunnlegger Jevgenij Prigozjin.

Prigozjin sier i en talemelding publisert på Telegram at Wagner-gruppens rekrutteringssentre i snitt rekrutterer mellom 500–800 nye soldater per dag. Ifølge ham ble det forrige uke åpnet slike sentre i 42 russiske byer.

Han la ikke fram noen beviser på påstanden. Wagner-gruppen har i månedsvis kjempet ved Bakhmut øst i Ukraina og har tatt store tap. Kampen om byen, som har pågått siden sommeren, er den lengste i krigen.

USA anslo i januar at det var rundt 50.000 Wagner-soldater i Ukraina, blant dem 40.000 fengselsrekrutter som var lovet benåding om de overlevde et halvt år med krig.

Ifølge ukrainske myndigheter har rundt 30.000 Wagner-soldater enten desertert eller blitt drept eller såret. Tallet er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Ifølge Prigozjin går den nåværende rekrutteringen bedre enn han ventet, og de som melder seg frivillig, er angivelig i bedre fysisk form enn fengselsrekruttene.

Han har i månedsvis snakket opp gruppens rolle i den russiske krigføringen. Samtidig har han hevdet at den russiske militærledelsen forsøker å ødelegge gruppen og at leiesoldatene blir nektet nye forsyninger med ammunisjon.

Nyeste fra Dagsavisen.no: