Verden

Kritikk fra overlevende i provinsen med flest jordskjelvofre i Tyrkia

Provinsen Hatay har registrert flere døde etter jordskjelvet enn noen annen del av Tyrkia. Myndighetene får kritikk for å sende for lite hjelp for sent.

Flyplassen i Hatay er stengt etter at jordskjelvet ødela rullebanen. Det gjør det ekstra vanskelig å nå fram med hjelp.

Nurgul Atay sier hun kunne høre morens stemme fra ruinene av en sammenrast bygning i provinshovedstaden Antakya. Men redningsmannskapene mangler det tunge utstyret de trenger for å redde kvinnen.

– Om vi bare kunne løfte betongblokken, så ville vi nå fram til henne. Moren min er 70 år. Hun klarer ikke å holde ut dette særlig lenge, sier Atay til Associated Press.

Videoer viser ødelagte bygninger i flere distrikter, og traumatiserte overlevende venter på at deres nære og kjære skal bli reddet.

Innbyggerne i provinsen anklager regjeringen for ikke å sende redningsmannskaper raskt nok. Presidentens kontor avviser kritikken og omtaler den som desinformasjon.

Tyrkia har mange soldater i grenseregionen mot Syria og har satt militæret inn i redningsarbeidet, som delvis pågår i temperaturer under null grader. Soldater setter også opp telt til dem som har mistet hjemmet sitt og har satt opp et feltsykehus i provinsen.

Helseminister Fahrettin Koca sier tirsdag kveld at 1.647 mennesker er døde bare i Hatay, flere enn i noen andre provinser i Tyrkia. Samtidig opplyser han at 1.846 er reddet etter det kraftige jordskjelvet natt til mandag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen