Verden

Minst 23 omkomne i skogbranner i Chile

Minst 23 personer har omkommet og rundt 1.000 er skadd i forbindelse med de hundrevis av skogbrannene som herjer sør i det sentrale Chile, ifølge myndighetene.

Rundt 2.300 brannfolk kjemper mot til sammen 232 branner, oppgir landet viseinnenriksminister Manuel Monsalve. 16 brannene tok til tidligere lørdag.

Unntakstilstanden i landet har blitt utvidet til å gjelde regionen Araucania, i tillegg til Nuble og Biobio, der flesteparten av brannene herjer. Unntakstilstanden gjør at militæret kan mobiliseres for å kjempe mot brannene.

Argentina, Brasil, Uruguay, Mexico og Spania har alle tilbudt å sende utstyr og brannfolk for å hjelpe til med slukkearbeidet.

Nesten 1.000 skadde

I tillegg til de 23 omkomne har 979 personer blitt skadd i forbindelse med brannene. Tidligere ble det meldt at 16 av dem var alvorlig skadd. Én brannbetjent er omkommet mens åtte andre ble skadd i kampen mot flammene.

Nesten halvparten av de omkomne var i byen Santa Juana i Biobio, rundt 310 kilometer sør for hovedstaden Santiago.

De tre regionene som blir dekket av unntakstilstandene er tynt befolkede med store skogsområder og mange gårder hvor det dyrkes blant annet druer, epler og bær til eksport.

– Mer vanlig

En brannfare som hadde blitt ansett som ekstrem i Chile for bare tre år siden, har blitt mer og mer vanlig for hvert år, ifølge landets innenriksminister Carolina Tohá.

– Vi er i ferd med å bli en av de landene som er mest sårbare for branner, først og fremst på grunn av utviklingen til klimaendringene, sier hun.

Det er for tiden en hetebølge i Chile med temperaturer så høye som 40 grader, noe som gjør det vanskeligere å kontrollere brannene.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: