Verden

Huitfeldt fordømmer terrorangrep i Øst-Jerusalem

Norge fordømmer terrorangrepet mot israelere ved en synagoge i Øst-Jerusalem fredag kveld, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

– Slike angrep mot sivile er helt uakseptable, sier Huitfeldt om angrepet der en palestiner skjøt og drepte sju mennesker og såret tre andre i en israelsk bosetning i okkuperte Øst-Jerusalem.

– Det er også forferdelig at et høyt antall palestinere er blitt drept på Vestbredden de siste dagene, sist i Jenin torsdag, sier Huitfeldt videre i en uttalelse sendt til NTB lørdag ettermiddag.

Ni palestinere ble drept i den israelske militæraksjonen i Jenin, og til sammen er minst 30 palestinere, både militante og sivile, drept av israelere på Vestbredden hittil i år.

– Jeg er dypt bekymret over økte spenninger og økningen i voldsbruk mellom israelere og palestinere og det høye antallet drepte sivile, sier utenriksministeren og oppfordrer alle parter til å avstå fra bruk av vold.

– Politiske ledere må bidra til deeskalering. Denne konflikten kan bare løses politisk, sier Huitfeldt.

Også EU fordømte lørdag sterkt angrepene i Jerusalem. Samtidig ba EUs utenrikssjef Josep Borrell Israel om å bare bruke dødelig makt som en siste utvei når det er helt uunngåelig for å redde liv.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen