Verden

Minst sju drept ved synagoge i Øst-Jerusalem – Hamas hyller angrepet

Minst sju personer er skutt og drept og flere andre såret ved en synagoge i Øst-Jerusalem, opplyser israelsk politi.

Gjerningsmannen skal ha blitt drept av politiet idet han forsøkte å flykte fra stedet, skriver avisa Haaretz.

Ingen gruppe har ennå sagt at de står bak drapene, men de militante palestinske gruppene Hamas og Islamsk jihad hyller angrepet.

En talsperson for Hamas beskriver det som gjengjeldelse for den israelske militæraksjonen der ti palestinere ble drept i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden.

Skytingen skjedde i nærheten av en synagoge i den israelske bosetningen Neve Yaakov i okkuperte Øst-Jerusalem, opplyser den israelske ambulansetjenesten Magen David Adom.

Skuddene var rettet mot personer som forlot synagogen etter å ha deltatt i en sabbatsbønn, melder israelske medier. Blant de sårede er en 70 år gammel kvinne, som ble kritisk skadd. Blant dem som er innlagt på sykehus, er også en 20 år gammel mann og en 14 år gammel gutt, melder Haaretz.

– Terrorangrep

Politiet skriver i en uttalelse at det har vært et «terrorangrep» i en synagoge i Jerusalem.

USA var raskt ute med å fordømme angrepet.

– Dette er helt forferdelig, sier talsmann for utenriksdepartementet Vedant Patel.

– Vi fordømmer på sterkeste dette tilsynelatende terrorangrepet, sier Patel og understreker at USAs engasjement for Israels sikkerhet er bunnsolid, og at de er i kontakt med israelske myndigheter.

Angrepet skjer like før USAs utenriksminister Antony Blinken skal besøke Israel.

Blodig militæraksjon

Skytingen skjer dagen etter at det israelske militæret gjennomførte en militæroperasjon i Jenin på Vestbredden torsdag. Ni palestinere ble drept, senere ble enda en palestiner drept nord for Jerusalem.

Drapene fikk palestinske myndigheter på den okkuperte Vestbredden til å bryte sikkerhetssamarbeidet med Israel.

Fredag morgen ble det skutt fem raketter fra Gazastripen mot Israel, som så utførte luftangrep mot Gazastripen. Hamas styrer den palestinske Gazastripen, men Islamsk jihad har tatt ansvar for rakettene, hvorav de fleste ble stoppet av det israelske rakettforsvaret.

Det er ikke meldt om personskader fra fredagens angrep.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen