Verden

Flere brevbomber oppdaget i Spania

En brevbombe er blitt oppdaget ved en flyvåpenbase ved Madrid. Den spanske statsministeren og forsvarsdepartementet skal også ha mottatt slike brev.

Bomben på flyvåpenets base Torrejon de Ardoz ble funnet da post til basen gikk gjennom en skanner, skriver avisa El Mundo.

I tillegg ble det kunngjort at også statsminister Pedro Sánchez og forsvarsdepartementet har mottatt slike pakker.

Flybasen, som ligger nordøst for Madrid, huser blant annet en rekke av det spanske flyvåpenets jagerfly. EU har også en satellittbase der som bidrar til å skaffe etterretning for ukrainske styrker. Det amerikanske flyvåpenet har hatt fly stasjonert der tidligere, og basen er rigget for at fly fra andre Nato-land skal kunne bruke den.

Spansk politi jobber nå med å se om denne forsendelsen kan knyttes til to andre brevbomber. Onsdag ble en ansatt ved den ukrainske ambassaden i Madrid lettere skadd da han håndterte en postforsendelse som inneholdt en sprengladning. Våpenprodusenten Instalaza i Zaragoza mottok også en pakke med sprengladning onsdag.

Spansk etterretning frykter at det vil bli oppdaget flere brevbomber. Pakken til Instalaza var adressert fra Ukraina. Den ukrainske ambassadøren, Serhii Pohoreltsov, uttalte overfor spansk statskringkasting at han mistenker at Russland sto bak.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen