Verden

EU til Musk: Twitter må følge våre lover

EU har advart Twitter-sjef Elon Musk om at han må gjøre mer for å bekjempe desinformasjon for å holde seg innenfor EU-lovgivningen.

– Twitter må implementere klare regler for brukere, betydelig forsterke sin innholdsmoderering og beskytte ytringsfriheten, takle desinformasjon med besluttsomhet og begrense målrettet annonsering, sier EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton.

Breton holdt en videosamtale med Elon Musk onsdag hvor han redegjorde for hvilket arbeid som gjenstår før Twitter er i tråd med EUs lover for datasikkerhet.

Musk har tidligere gitt en intensjonserklæring hvor han understreket at Twitter vil følge EUs nye Digital Services Act (DSA), som trer i kraft neste år.

EUs lover for datasikkerhet og DSA stiller en rekke klare krav til store nettselskaper. De retter seg blant annet mot skadelig innhold, personvern og stiller krav til åpenhet om algoritmer.

EU-myndighetene i Brussel har vært bekymret for at Musks holdning til hva som tillates av ytringer, vil undergrave kampen mot propaganda, hatytringer og netthets.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: