Verden

Russlands duma har vedtatt lov mot «lhbtq-propaganda»

En enstemmig russisk duma har vedtatt et forbud mot det som omtales som «propaganda for ikke-tradisjonelle seksuelle forhold».

Torsdagens vedtak var den siste runden i dumaen, før lovforslaget sendes videre til det russiske overhuset og deretter til president Vladimir Putin for godkjenning. Dette anses kun å være formaliteter.

– Enhver propaganda for ikke-tradisjonelle seksuelle forhold til få konsekvenser, sier dumaens leder, Vjatsjeslav Volodin på Telegram. Han sier loven vil «beskytte barna våre og landets fremtid mot mørket som spres av USA og europeiske land».

En lov fra 2013 forbyr allerede slik såkalt propaganda om homofili rettet mot mindreårige. Nå blir det altså også forbudt å fremme «propaganda om ikke-tradisjonelle verdier» overfor voksne i mediene, på internett, i reklame, litteraturen og på kino. Det blir dessuten forbudt å «benekte familieverdier» og såkalt propaganda som kan få mindreårige til å ønske å skifte kjønn.

Saken fortsetter under videoen

Straffen for å bryte loven er bøter på opptil 67.000 kroner, og utlendinger kan bli utvist.

Med den nye loven fortsetter russiske myndigheter å fremme sitt konservative syn på hjemmebane parallelt med krigen i Ukraina.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen