Verden

Kim Jong-un viste fram datteren og truer med atomvåpen

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier etter den siste rakettesten der han viste fram sin datter at trusler fra USA vil bli møtt med atomvåpen.

Kim «erklærer at hvis fiendene fortsetter å utgjøre trusler» mot Nord-Korea, kommer «vårt parti og regjering til å besvare atomvåpen med atomvåpen og full konfrontasjon med full konfrontasjon», står det i en melding fra Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA.

Fredag gjennomførte Nord-Korea en test med det som trolig var en ballistisk langdistanserakett. Det utløste umiddelbar fordømmelse fra USA, og landet gjennomførte senere fredag en felles luftforsvarsøvelse med Sør-Korea som svar på testen.

Raketten ble sendt opp under ledelse av Kim idet det tas «uforsvarlige militære konfronterende skritt fra USA og andre fiendtlige styrker», melder KCNA.

Kim hadde med seg kone og datter til oppskytingen. Offisielle bilder viser Kim foran en stor rakett, sammen med en liten jente i jakke og røde sko. Det er ekstremt sjelden at statlige medier i landet nevner Kims barn. Eksperter mener dette er en av de første offisielle bekreftelsene på at han har en datter.

– Vi har med våre egne øyne sett Kim-familiens fjerde generasjon. Hans datter, sammen med andre mulige søsken, kommer ganske sikkert til å bli opplært av faren, sier Soo Kim, en tidligere CIA-analytiker som nå er tilknyttet tankesmia RAND Corporation.

Situasjonen på Koreahalvøya er svært spent. De siste ukene har Nord-Korea gjennomført en rekke rakettester som svar på felles militærøvelser mellom Sør-Korea og USA.

Nyeste fra Dagsavisen.no: