Verden

Etiopia: Partene enige om å sørge for at nødhjelp kommer fram

Partene i konflikten i Etiopia sier i en uttalelse at alle som trenger det, skal få tilgang til humanitær hjelp.

Kampene i og omkring Tigray-regionen nord i landet har ført til en humanitær krise, og behovene er store. Fredag avviste Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF) at nødhjelp er fraktet inn i regionen, slik Etiopias myndigheter har hevdet.

Etiopiske myndigheter og TPLF offentliggjorde lørdag en erklæring etter nye samtaler i Kenyas hovedstad Nairobi. Her lover partene å gjøre sitt for å få fram nødhjelp til alle som trenger det.

Regjeringen i Etiopia og TPLF undertegnet i begynnelsen av november en fredsavtale der opprørerne går med på å legge ned våpnene i løpet av 30 dager. Eksperter har imidlertid vært skeptisk til om den vil bli etterlevd.


Nyeste fra Dagsavisen.no: