Verden

Ble pekt ut som barnedrapsmann – får millionerstatning

Robin Dahlén, som ble utpekt som drapsmann da han var 5 år, men seinere ble renvasket for alle anklager, får millionerstatning fra hjemkommunen Arvika. Kommunen mener tingretten har gjort en feil, og ber om at saken behandles på nytt.

I 1998 ble 4 år gamle Kevin Hjalmarsson funnet død i Arvika i Sverige. Det svenske politiet mistenkte at han var blitt drept, og pekte raskt på brødreparet Robin Dahlén og Christian Karlsson, som da var 5 og 7 år gamle, som de skyldige. Etter at media begynte å granske saken i 2017, og særlig så på politiets metoder og avhørsteknikker, har Kevin-saken utviklet seg til å bli en av de største politiskandalene i svensk historie.

De to guttene, som i dag er i 30-årene, er nå renvasket for alle anklager og ble tidligere i år tilkjent 1 million svenske kroner hver i oppreisning av den svenske staten.

Men saken er enda ikke helt ferdig i det svenske rettssystemet. Den yngste av de to brødrene, Robin Dahlén, saksøkte tidligere i år Arvika kommune for hvordan han ble behandlet i kjølvannet av drapsanklagene. Kommunen hadde frist fredag med å komme med sitt svar på søksmålet, men svaret lot vente på seg. Dahlén ble i dag dermed tilkjent 3 millioner kroner i erstatning, melder Sveriges radio.

Avisa Expressen melder på sin side at Arvika kommune bestrider at de ikke rakk tidsfristen fredag.

– Vi leverte inn vårt svar både per brev og e-post fredag, som var siste frist. Noen har åpenbart gjort en feil hos tingretten, og vi er i diskusjoner med dem nå om hvordan vi kan få rettet opp dette, sier kommunedirektør i Arvika kommune til det svenske nyhetsbyrået TT.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen