Verden

Dødstallet til 125 etter stadiontragedien i Indonesia

125 mennesker er bekreftet døde i opptøyer etter en fotballkamp i Malang på Øst-Java lørdag kveld, melder Reuters ifølge flere medier.

Oppdatert: Dødstallet ble tidligere meldt høyere, men ble tidlig søndag ettermiddag redusert til 125.

De dødelige opptøyene beskrives som en av verdens verste stadionkatastrofer. Flere barn skal være blant de døde.

Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan Stadium i byen Malang da hjemmesupporterne stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

Den lokale politisjefen, Nico Afinta, opplyser at de fleste av de omkomne døde av mangel på oksygen da det oppsto panikk i folkemengden.

Skjøt tåregass

Opprørspoliti skjøt med tåregass for å få slutt på tumultene, noe som førte til at mange tilhengere fikk pusteproblemer og besvimte.

Hundrevis av mennesker løp til en utgangsport i et forsøk på å slippe unna tåregassen. Flere ble kvalt i kaoset, og andre ble trampet ned.

– Rundt 180 personer blir fortsatt behandlet på sykehus, sa politisjef Nico Afinta på en pressekonferanse ifølge det statlige indonesiske nyhetsbyrået Antara.

Mer enn 300 personer ble kjørt til sykehus, men mange døde underveis eller etter innleggelse.

Politisjefen sa at de hadde foreslått at det bare skulle være Arema-supportere til stede på kampen, gitt rivaliseringen mellom de to klubbene i landets øverste divisjon.

Rundt 3.000 av til sammen 40.000 tilskuere skal ha kommet ut på banen, og ti politibiler ble utsatt for hærverk, ifølge Afinta.

Stanser kamper

Det indonesiske fotballforbundet PSSI nedsetter en gruppe som skal undersøke hendelsen.

– Vi beklager handlingen til Arema-supporterne på Kanjuruhan Stadium, sier forbundssjef Mochamad Iriawan i en uttalelse søndag.

Landets president har beordret forbundet til å stanse alle kamper i Liga 1 inntil en etterforskning av lørdagens dødelige opptøyer er fullført.

I tillegg får ikke Arema FC avvikle flere hjemmekamper denne sesongen.

Mer fra Dagsavisen