Verden

Norge krever at Taliban gjenåpner jenteskoler

De valgte medlemslandene i FNs sikkerhetsråd, med Norge i spissen, ber i en felles appell Taliban om å gjenåpne afghanske jenteskoler.

Norge leder Sikkerhetsrådets arbeid med Afghanistan, og i forkant av tirsdagens møte gikk FN-ambassadør Mona Juul ut med en appell til Taliban-regimet i Kabul. Den holdt hun på vegne av de ti valgte medlemslandene i Sikkerhetsrådet, samt de fem landene som trer inn i rådet neste år.

I appellen ba Juul Taliban om straks å omgjøre sin beslutning om å nekte jenter over tolv år skolegang i Afghanistan.

– Taliban har gjort Afghanistan til det eneste landet i verden der jenter nektes slik skolegang, sa hun.

– Vi ber Taliban om å respektere den universelle retten til utdanning, også for alle kvinner og jenter, og til straks å leve opp til sitt løfte om å gjenåpne skolene for alle kvinnelige studenter i landet, fortsatte Juul.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: