Verden

Macron vil redusere Frankrikes energibruk med 10 prosent

Frankrikes president Emmanuel Macron sier landets energiforbruk må reduseres med 10 prosent de kommende månedene for å unngå rasjonering.

Macron advarte mandag om at tvungen energisparing kan bli vurdert de kommende ukene og månedene dersom frivillig sparing ikke blir tilstrekkelig.

Ifølge presidenten legger myndighetene nå planer for energirasjonering, men han understreker at det vil være en siste utvei.

– Den beste energien er den som ikke blir brukt, sa Macron på en pressekonferanse der han oppfordret både private husholdninger og bedrifter til å spare på energibruken. Blant annet bør man ikke skru opp temperaturen innendørs til mer enn 19 grader til vinteren, sa han.

Tidligere på mandagen hadde Macron et videomøte med Tysklands statsminister Olaf Scholz. Etter møtet sa Macron at Frankrike er klar til å levere gass til Tyskland til vinteren dersom det skulle bli nødvendig.

Både Frankrike og Tyskland jobber på spreng med å etterfylle gassreservene etter at Russland har stanset gassleveransene som svar på vestlige sanksjoner og Vestens støtte til Ukraina i krigen med Russland.

Tyskland er mer avhengig av russisk gass enn Frankrike, som får det meste av sin strøm fra sine egne atomkraftverk.


Mer fra Dagsavisen