Verden

Branndrama på ferje i Østersjøen

Svensk redningstjeneste slo full alarm da det mandag brøt ut brann om bord på en ferje i Østersjøen og innledet evakuering av de 299 som var om bord.

Brannen oppsto i en kjølekonteiner på bildekket til Stena Scandica i 12.40-tiden. Ferja var på vei fra Ventspils i Latvia til Nynäshamn sør for Stockholm og befant seg nord for øya Gotland.

Mannskapet om bord lyktes med å slukke brannen, men ferja mistet strømmen og motorene stanset opp. Deretter begynte den å drive mot Gotland, og det var lenge frykt for at den ville nå land.

Stiv kuling

En stor redningsaksjon ble satt i gang for å evakuere alle om bord. Sterk vind i området gjorde at det måtte skje ved hjelp av helikopter, selv om det befant seg flere andre fartøy i nærheten.

– Det blåser mellom 15 og 20 sekundmeter, så det er stiv kuling og ganske ugunstig vær, kan man si, konstaterte det svenske Sjöfartsverkets pressetalsperson Johan Wahlström.

Saken fortsetter under videoen

Avbrøt evakuering

Etter at de 25 første passasjerene var hentet opp fra dekket, fikk imidlertid ferja den ene motoren i gang igjen noen kilometer nord for Fårö. Evakueringen ble da innstilt.

Det ble først planlagt å sende slepebåt til ferja, men den fikk etter hvert fart i motorene igjen, og sent mandag kveld kjørte den tilbake mot Nynäshamn for egen maskin.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen