Verden

Over tusen døde som følge av flom i Pakistan

Siden juni har over tusen personer mistet livet som følge av flom i Pakistan, opplyser landets myndigheter. Flere av dem er barn.

Dødstallet har nådd 1033 personer, viser tall som ble lagt fram søndag morgen av landets myndigheter. Av dem er 348 barn.

I oppdateringen fremgår det at 119 av dem har mistet livet det siste døgnet. Kraftig regnvær fortsetter å falle over deler av landet.

Over 33 millioner mennesker er berørt av årets monsunvær, og hver sjuende pakistaner har fått hjemmet ødelagt eller skadd, uttalte myndighetene lørdag.

Mange hjemløse

Vannet har skadd over 94000 hus og over 3400 kilometer med veier, og etterlatt titusener hjemløse og strandet i avsidesliggende landsbyer.

I tillegg er millioner av mennesker, inkludert barn, i faresonen for å bli smittet av vannbårne sykdommer, ifølge myndighetene.

Pakistan er nummer åtte på Global Climate Risk Index, en liste over landene som er mest sårbare for ekstremvær forårsaket av klimaendringene.

Fattige hardest rammet

Korrupsjon, dårlig byplanlegging og brudd på lokale forskrifter betyr også at tusenvis av bygninger har blitt bygd i områder som er spesielt utsatt for sesongmessig flom. Det rammer spesielt Pakistans fattige befolkning.

Pakistan har erklært en nødsituasjon som følge av årets flom og mobilisert militæret til å bidra i håndteringen av den pågående krisen.

2010 var imidlertid det verste flomåret som myndighetene har registrert. Da mistet over 2000 mennesker livet og nesten en femdel av landet sto under vann.

Nyeste fra Dagsavisen.no: