Verden

Hver sjuende pub har gått dukken i City of London

En sjudel av alle puber, barer og restauranter i Londons finansdistrikt har bukket under siden koronaen meldte sin ankomst i 2020.

Serveringsbransjen i et av verdens viktigste finansdistrikter har lidd betydelige større koronatap enn resten av Storbritannia, viser en bransjeoversikt lagt fram mandag.

Mens hvert tiende serveringssted i landet har kastet inn håndkleet mens landet har vært nedstengt og folk fikk ordre om å holde seg hjemme, har altså hver sjuende pub, bar og restaurant i City of London lidd samme skjebne. Mye av forklaringen ligger i hjemmekontor og andre løsninger som førte til at folk ikke var på kontoret under pandemien.

Folk som tidligere pendlet inn til byen, har i stedet jobbet hjemmefra og gått på pub og restaurant i nærområdet, påpeker rapporten.

Også fraværet av turister har vært merkbart for dem som serverer mat og drikke i den britiske hovedstaden.

– Det ser også ut til at de nye arbeidsmønstrene kommer til å bli permanente for mange, noe som har bidratt til vedvarende nedgang i sentrum, sier Karl Chessell i CGA, som står bak mandagens rapport.

En undersøkelse viser nylig at oppmøte på kontorer er nede i 26 prosent i gjennomsnitt, men selv midt i uken er bare rundt en tredel av de ansatte til stede på kontoret.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: