Verden

Syria: Israelsk rakettangrep mot kysten

Syriske myndigheter sier de har skutt ned israelske raketter over provinsen Tartus og i grenseområdene mot Libanon. Tre soldater skal være drept.

– Vårt luftforsvar avskjærer fiendtlige mål i luftrommet over Tartus og Qalamoun-fjellene nær grensen mot Libanon, melder det statlige syriske nyhetsbyrået Sana.

Statlige medier sier tre soldater ble drept i angrepet.

En statlig TV-stasjon sier Israel angrep stillinger i Tartus, men gir ingen nærmere opplysninger. Kanalen sier rakettene ble avfyrt fra israelske fly som fløy over Libanon og at det er hørt smell ved den syriske kysten.

London-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier israelernes mål var en syrisk luftforsvarsbase i området Abu Afsa. Gruppen legger til at iranskstøttede krigere vanligvis befinner seg på basen.

Israel har de siste årene gjennomført hundrevis av angrep mot mål i de regjeringskontrollerte delene av Syria, men erkjenner eller kommenterer sjelden disse operasjonene.

Det Israel har innrømmet, er at de angriper baser som tilhører militante grupper alliert med Iran, som libanesiske Hezbollah.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen