Verden

Rekordmange ulver kan skytes i Sverige

Det går mot rekordmange ulvefellinger i Sverige til vinteren etter at riksdagen har gått inn for å redusere den svenske ulvestammen.

Forrige vinters vilttelling viste at det var rundt 460 ulver i nabolandet vårt, flere enn noen gang siden man begynte å holde telling med bestanden. Riksdagen har bestemt at tallet skal ned til mellom 170 og 270.

– Vi regner med at det blir en omfattende ulvejakt i vinter. Signalene fra regjeringen er tydelige. Bestanden skal ned, og for å snu trenden, bør vi felle rundt 100 ulver i vinter, sier rovdyransvarlig Gunnar Glöersen i det svenske Jägareförbundet. De har lenge krevd kutt i bestanden og gleder seg over at den nå skal reduseres.

Dersom ulvebestanden blir så liten som 170 dyr, vil det gi Sverige den 19. største bestanden i Europa.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: