Verden

Frankrike er rammet av årets fjerde hetebølge

Frankrike er inne i sin fjerde hetebølge i år, samtidig som regjeringen har varslet at tørken er den verste i landet noensinne.

I Sør-Frankrike er det ventet opp mot 40 varmegrader denne uka, og temperaturen vil ikke synke under 20 grader gjennom natta.

Ifølge det meteorologiske instituttet Meteo-France vil hetebølgen også spre seg til resten av landet de neste dagene, og det er ventet at de høye temperaturene vil vare ut helgen.

Frankrike sliter allerede med den verste tørken noensinne etter å ha vært rammet av tre hetebølger tidligere i sommer.

Oppretter krisegruppe

Regjeringen gikk forrige uke ut og advarte om situasjonen, og det er opprettet en krisegruppe som skal håndtere arbeidet med å takle konsekvensene av den historiske tørken.

Varmen gjør også slukningsarbeid av skogbranner krevende, noe som er tilfellet i Chartreuse-fjellene i Alpene i Øst-Frankrike, som for tiden er herjet av skogbrann.

Flere avlinger er også rammet, og myndighetene har innført vannrestriksjoner i nesten alle Frankrikes 96 fylker. I over 100 kommuner må drikkevann fraktes inn med tankbiler.

Uttørkede innsjøer

De høye temperaturene har bidratt til å tørke ut innsjøer og elver samtidig som vanningsbehovet øker før høsten.

Det har tvunget energigiganten EDF til å midlertidig kutte kraftproduksjonen ved noen av sine atomkraftverk, ettersom de bruker elvevann til å kjøle ned reaktorer.

Hetebølgen vil likevel ikke nå samme temperaturer som forrige måned, som var den tørreste juli i Frankrike siden målingene startet i 1959.

Mer fra Dagsavisen