Verden

Ahmaud Arberys drapsmann fikk livstid for hatkriminalitet

Mannen som er dømt for drapet på den 25 år gamle svarte joggeren Ahmaud Arbery i Georgia i USA i februar 2020, har fått ytterligere en livstidsdom.

36 år gamle Travis McMichael er tidligere funnet skyldig i å ha skutt og drept Arbery og dømt til livsvarig fengsel. Mandag fikk han også en symbolsk livstidsdom av en føderal domstol, etter å ha blitt funnet skyldig i hatkriminalitet.

Det samme gjorde McMichaels 66 år gamle far Gregory, som også tidligere er dømt til livsvarig fengsel for drapet på Arbery.

Naboen deres, William «Roddie» Bryan, er også dømt til livsvarig fengsel for drap og fikk en tillegsdom på 35 års fengsel for hatkriminalitet.

Ble filmet

Saken fikk stor oppmerksomhet i USA etter at en mobilvideo som viste drapet og som ble filmet av en av de tre tiltalte, gikk viralt på internett.

Først to dager etter at videoen dukket opp, ble de nå dømte mennene pågrepet av politiet. Det var rundt tre måneder etter selve hendelsen.

Ifølge dommen fulgte de tre etter Arbery i bil og avskar ham før skuddene ble avfyrt. Arbery forsøkte å flykte og løp ned i en grøft i et forsøk på å unnslippe.

Ubevæpnet

Ifølge forsvarerne forsøkte de tre å foreta en såkalt sivil anholdelse, som på det tidspunktet var lov i Georgia.

Forsvareren hevder i retten videre at Travis McMichael skjøt Arbery i selvforsvar, fordi 25-åringen ikke la seg ned på bakken slik han fikk beskjed om.

Arbery var ubevæpnet, og under rettssaken kom det fram at det ikke var noe som knyttet ham til innbruddene i området.