Verden

Ingen grep inn da nigeriansk mann ble slått i hjel i Italia

Ingen grep inn da en rasende italiensk mann slo i hjel en funksjonshemmet nigeriansk mann midt på dagen på åpen gate i en italiensk by.

Siden angrepet har sørgende lagt ned blomster og budskap mot rasisme på stedet der 39 år gamle Alika Ogorchukwu døde etter å ha blitt slått med sin egen krykke og jult opp i fire minutter mens folk som var ute og shoppet, så på.

Den 32 år gamle gjerningsmannen er pågrepet, og en dommer bestemmer mandag om han skal bli sittende i fengsel mens etterforskningen pågår.

Politiet sier at Ogorchukwu, som pleide å selge våtservietter og lightere på gata i byen Civitanova Marche på Adriaterhavskysten, hadde tigget penger av gjerningsmannen og hans kone.

I dagene etter angrepet har det vært en livlig debatt i aviser og på TV om vitnenes passive holdning. Mange er spesielt opprørt over to personer som filmet opptrinnet med mobilene sine uten å gripe inn.

En person som deltok i et debattprogram på TV, mintes da en ung mann med familie fra Kapp Verde ble slått i hjem av fire ungdommer i nærheten av Roma i 2020. Nylig ble to av de fire dømt til fengsel på livstid.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen