Verden

Nesten 1.500 mennesker reddet i Middelhavet

Nesten 1.500 mennesker er reddet av frivillige organisasjoner i Middelhavet mens de forsøkte å ta seg til Europa.

Det opplyser de tre organisasjonene som drifter båtene som er ute på redningsoppdrag.

659 mennesker befinner seg om bord i MSFs Geo Barents, 387 på SOS Mediterranees Ocean Viking og 438 på SeaWatchs båt SeaWatch3.

Ifølge Sea-Watch har italienske myndigheter gitt klarsignal til at fartøyet deres kan legge til kai i byen Taranto i Sør-Italia.

– Lettelse på den ene siden, desillusjon på den andre fordi det vil ta nesten to dager å komme dit. Flere unødvendige timer der menneskene om bord må holde ut varmen, skriver Sea-Watch på Twitter.

De siste ukene har tusenvis av migranter og flyktninger ankommet de italienske øyene Lampedusa og Sicilia. Turen fra Libya og andre nordafrikanske land gjøres ofte i stappfulle og lite sjødyktige båter, noen av dem ødelagte fiskebåter. Mange reddes av frivillige organisasjoner eller den italienske kystvakten, men rett som det er kommer det meldinger om at båter har sunket og mennesker har omkommet.

Så langt i år har 38.778 migranter og flyktninger ankommet Italia sjøveien. Det er en kraftig økning fra i fjor og forfjor da det kom henholdsvis 27.771 og 12.999 i løpet av den samme perioden på året.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen