Verden

Lavrov bekrefter at Russland vil styrte Ukrainas regjering

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier, i motsetning til tidligere uttalelser, at Russland prøver å styrte den ukrainske regjeringen.

– Vi vil frigjøre det ukrainske folket fra regimet i landet, som både er mot folket og mot historien, sa Lavrov i Kairo søndag.

Lavrov har tidligere nektet for at Russland planlegger å styrte den ukrainske regjeringen.

Han hevdet overfor den indiske TV-kanalen India Today i april at Russland ville la ukrainerne bestemme hvilken regjering de ønsket etter invasjonen.

Lavrov: Kornavtalen med Ukraina består

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa tidligere at den internasjonale avtalen om korneksport fra Ukraina gjennom Svartehavet fortsatt består etter Odesa-angrepet.

– Russiske og tyrkiske styrker vil i fellesskap sørge for sikkerheten til lasteskipene på åpent hav, sa Lavrov søndag, og la til at det må kontrolleres at skipene ikke tar med våpen til Ukraina.

Uttalelsen skjer kun et døgn etter at Russland angrep en viktig havn for korneksport i Odesa i Ukraina, noe som har blitt fordømt av FN og representanter fra EU.

Fredag undertegnet Ukraina og Russland en avtale om eksport av korn som blant annet innebærer at korneksporten gjenopptas fra tre ukrainske havner ved Svartehavet, og 22 millioner tonn ukrainsk korn kan sendes ut i verden.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen