Verden

Kreml: Putin skal ha nye kornsamtaler med Erdogan i Teheran

Korneksport fra Ukraina er blant temaene når Russlands president Vladimir Putin møter Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Teheran tirsdag, ifølge Kreml.

Etter at Russland invaderte Ukraina og blokkerte landets havnebyer ved Svartehavet, har korneksporten fra Ukraina stanset opp.

Tyrkia og FN har jobbet for å få på plass en avtale om korneksport fra Ukraina – en av verdens største korneksportører – men fortsatt står opptil 25 millioner tonn korn på lager i Ukraina i påvente av å bli sendt ut.

Saken var tema da ukrainske og russiske militære utsendinger møttes til direkte samtaler for første gang siden mars i Istanbul onsdag i forrige uke. Det ble da meldt at en avtale kunne komme på plass denne uken.

Mer fra Dagsavisen