Verden

Københavns ordfører: – Vi vet ikke hvor mange som er såret eller døde, men det er veldig alvorlig

Sophie Hæstorp Andersen sier situasjonen er alvorlig og at kriseberedskapen er innkalt. Tre personer er innlagt på sykehus.

Flere personer er skadd i forbindelse med skytingen i København. Politiet ber folk som er i storsenteret Field's på Amager, om å bli der de er og avvente politiets instrukser. 
Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB

– Forferdelige meldinger om skyting på Field’s. Kriseberedskapen er innkalt. Vi er klare til å hjelpe hvis politiet etterspør det. Vi er i tett kontakt, tvitrer Sophie Hæstorp Andersen.

Tre personer er innlagt på Rigshospitalets traumeavdeling etter skyteepisoden på kjøpesenteret Field’s i København, opplyser sykehuset til Danmarks Radio.

Det er ikke kjent om det er flere ofre for skyteepisoden på Amager søndag kveld, skriver DR. Politiet har bare bekreftet at flere personer ble truffet av skudd, og at én person er pågrepet.

Oppfordrer til å kontakte pårørende

Dansk politi oppfordrer folk som har vært på kjøpesenteret Fields utenfor København søndag til å kontakte pårørende som har vært på stedet.

– Hvis du har vært på Fields, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med dine pårørende, skriver Københavns politi på Twitter.

Det skjer etter at politiet bekreftet at det var avfyrt skudd på kjøpesenteret Fields og at flere personer er skutt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen