Verden

Fem omkom da isbre løsnet i fjellet i Italia

Minst fem mennesker mistet livet da en del av en isbre løsnet og raste inn i en gruppe turgåere i de italienske alpene, ifølge nødetatene. Åtte er skadd.

[object Object]

– Dessverre ble fem personer funnet livløse, sier talsperson Michela Canova i nødetatene. Tallet på åtte skadde er foreløpig, påpeker Canova.

Tidligere søndag tvitret det nasjonale fjellredningskorpset at minst fem helikoptre og redningshunder deltok i et søk i området rundt fjellet Marmolada.

Nødetatene nordøst i Italia tvitret at rundt 15 fjellgåere antas å ha vært i det skredrammede området. De skadde er brakt til flere sykehus i regionene Trentino-Alto Adige og Veneto, ifølge redningstjenestene.

Marmolada er med sine 3.300 meter over havet den høyeste toppen i de østlige Dolomittene. Delen som løsnet fra isbreen, kalles en pinakkel.

– En stein som raste, gjorde at en bresprekk åpnet seg, tvitret nødetatene.

Hendelsen fant sted i nærheten av Punta Rocca, langs ruten som vanligvis brukes til å nå toppen, ifølge fjellredningskorpset.

Det er uklart hva som utløste raset, men den intense hetebølgen som har rammet Italia siden slutten av juni, kan være en faktor, sier redningstjenestens talsmann Walter Milan til RAI.

– Varmen er uvanlig, sier han og påpeker at temperaturene de siste dagene har vært opp mot 10 grader på toppen av fjellet.

– Det er ekstremt og åpenbart unormalt, sier Milan.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen