Verden

Macron på norsk: – Står sterkere mot hatet sammen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har fått støtte og sympati fra flere europeiske ledere lørdag. Han vil dele medfølelsen med det norske folk.

Av: NTB-Marie De Rosa

Blant statslederne som har slått på tråden etter masseskytingen i Oslo er Frankrikes president Emmanuel Macron, som også har lagt ut en Twitter-melding på norsk hvor han gir uttrykk for medfølelse med det norske folk.

– Han uttrykte solidaritet og ville høre mer om hvordan Norge er rammet, sier Støre.

Støtte på Twitter

Frankrike ble selv utsatt for flere terrorangrep i 2015.

– Felles for hilsenene jeg har fått, er at de kommer fra land som selv har opplevd ekstremistiske handlinger med vold og drap på egen jord, og har en ektefølt solidaritet de ønsker å dele, sier Støre.

Foruten Macron har Støre også hatt en telefonsamtale med Sveriges statsminister Magdalena Andersson. I tillegg har en rekke europeiske ledere uttrykt sin medfølelse på Twitter, blant dem Tysklands statsminister Olaf Scholz og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen.

– Står ikke alene

Støre sier han er opptatt av å dele denne medfølelsen med folk i Oslo og Norge. Han forteller at han gjorde nettopp dét da han snakket med folk som skulle ha deltatt i Pride-paraden tidligere lørdag.

– Jeg så at det gjorde inntrykk og var en støtte for dem, sier statsministeren.

Støre sier at medfølelse fra andre også opplevdes viktig etter terrorangrepene 22. juli 2011.

– Jeg håper folk som føler seg utsatt i dag, ser at de ikke står alene, sier Støre.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen