Verden

Huset til Trump-alliert i justisdepartement ransaket

Føderale etterforskere har ransaket huset til Jeffrey Clark, en topptjenestemann i justisdepartementet som presset på for å underkjenne valget av Joe Biden.

Etter valget i november 2020 som Donald Trump tapte, prøvde daværende avdelingsleder Clark på oppdrag fra Trump å få departementet til å involvere seg i Trumps anstrengelser for å underkjenne valget.

Agentene kom til Clarks hjem i Virginia tidlig onsdag morgen og tok med seg dokumenter, PC-er og mobiltelefoner.

Myndighetene har de siste dagene også avhørt Republikanernes ledere i Nevada og Georgia, der allierte av Trump opprettet alternative, falske valgmannslister for å underkjenne valget.

To republikanske ledere i Michigan og Pennsylvania er også avhørt om saken. Alle fire statene er stater som Biden vant, men som Trump hevder han vant.

Razziaene og avhørene tyder på at justisdepartementet trapper opp etterforskningen av Trumps forsøk på å omstøte valget som kulminerte i stormingen av kongressen.

Opptrappingen skjer samtidig som kongressen presenterer resultatet av nesten et års gransking av 6. januar og Trumps kjennskap til og oppfordring til kaoset ved kongressbygningen.

Trump prøvde å utnevne Clark til justisminister i dagene før stormingen av kongressen 6. januar etter at justisdepartementet nektet å ta Trumps påstander om valgfusk til følge. Hele ledelsen i departementet truet med å gå av om Trump utnevnte Clark til deres sjef.

Clark var et sentralt tema under torsdagens kongresshøring om stormingen av kongressen da Trumps press mot justisdepartementet ble tatt opp.

Saken fortsetter under videoen

Selv sa han minst mulig til granskerne da han ble avhørt, i tråd med grunnlovsbestennelsen om at man ikke er pliktig til å si noe som kan få rettslige konsekvenser for en selv.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen