Verden

Kongresshøringene om stormingen fortsetter

Donald Trumps forsøk på å presse valgfunksjonærer og lokale myndigheter til å annullere valgresultatet blir tema når kongresshøringene fortsetter.

Blant dem som skal vitne når Representantenes hus tirsdag innkaller til ny høring om stormingen av kongressbygningen, er Georgias republikanske administrasjonsminister Brad Raffensperger.

Raffensperger ble oppringt av Trump og fikk beskjed om å «finne 11.780 stemmer» i delstaten, noe som ville ha vippet valget i delstaten i Trumps favør. Det nektet han å gjøre.

Hets og trusler

Flere valgfunksjonærer i Georgia skal også fortelle om hets og trusler de mottok fra fanatiske Trump-tilhengere som insisterte på at demokratene hadde vunnet ved hjelp av omfattende juks, noe som er fastslått uriktig.

Lederen i Arizonas delstatsforsamling, republikaneren Rusty Bowers, ble også satt under hardt press fra nære Trump-medarbeidere, blant dem Rudy Giuliani, men nektet å gi etter for kravet om å underkjenne valgresultatet.

Kuppforsøk

Tirsdagens høring er den fjerde i rekken og bygger på arbeidet til komiteen i Representantenes som har gransket stormingen av kongressbygningen 6. januar 2021, hva som ledet opp til denne, og hvilken rolle Trump og hans medarbeidere spilte i det komiteens leder, demokraten Bennie G. Thompson, har betegnet som «et kuppforsøk».

Tirsdagens høring ledes av demokraten Adam Schiff som i et intervju med Los Angeles Times sier at han blant annet vil ha svar på hvilken rolle Trumps stabssjef Mark Meadows spilte i forsøket på å få resultatet i Georgia omgjort.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen