Verden

Frankrike advarer om enda varmere vær

Franske myndigheter har fredag utstedt en advarsel om enda varmere vær. Gradestokken har i enkelte deler av landet passert 40 grader.

Hetebølgen i Frankrike er kommet unormalt tidlig på sommeren. Her en mann som forsøker å kjøle seg ned ved en fontene foran Eiffeltårnet. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Ifølge meteorologer har Frankrike aldri tidligere vært rammet av en så intens hetebølge så tidlig på sommeren. Og Météo France har varslet enda varmere vær lørdag.

Både i Paris, Lyon og Strasbourg er det innført restriksjoner på bilkjøring for å minske forurensningen. Fartsgrensene er senket, og det er kun kjøretøy med en spesiell miljøsertifisering som får være på veiene.

I Paris holdes parkene åpne utover kvelden for at folk skal ha mulighet til å kjøle seg ned.

Også Spania har de siste dagene vært rammet av særdeles varmt vær, og flere steder i landet er det brutt ut skogbrann. I regionen Sierra de La Culebra nordvest i landet er rundt 200 innbyggere evakuert, mens over 3.000 mennesker måtte forlate en fornøyelsespark sentralt i Spania på grunn av en kraftig brann like ved.

Brannmannskaper kjemper mot skogbranner flere andre steder, deriblant i Catalonia, der værforholdene gjør slukningsarbeidet vanskelig.

Temperaturen lå fredag på over 35 grader i store deler av landet, og enkelte steder ble det målt over 40 grader.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen