Verden

«Hyperresistente» bakterier oppdaget i Antarktis

Forskere har oppdaget bakterier i Antarktis som er resistente mot både antibiotika og desinfeksjonsmiddel, skriver SVT.

Chilenske forskere har funnet såkalt hyperresistente bakterier i bakken i Antarktis. Om bakterienes egenskaper kan overføres til utbredte sykdomsfremkallende bakterier, kan det få alvorlige konsekvenser, advarer forskerne. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB

Bakteriene kan utgjøre en risiko når isen smelter i takt med klimaendringene, skriver kanalen.

– Det er spesielt urovekkende med tanke på klimaendringene, ettersom vi vet at Antarktishalvøya, der studien ble gjennomført, er ett av de stedene der isen smelter raskest, sier forsker Andrés Marcoleta ved Universitet i Chile.

– Mer og mer bar jord, som kan inneholde store mengder bakterier med disse «hyperresistente» egenskapene, blir eksponert legger han til. Kan egenskapene overføres til utbredte sykdomsfremkallende bakterier, kan det få alvorlige konsekvenser.

– I et mulig scenario kan disse genene forlate området og bidra til å skape og spre smittsomme sykdommer, sier Marcoleta.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen