Verden

Amnesty ber Saudi-Arabia stanse henrettelser

Amnesty International ber Saudi-Arabia stanse den planlagte henrettelsen av to bahrainske menn. De to er dømt til døden for terrorrelaterte forbrytelser.

Saudi Arabias utenriksminister, prins Faisal bin Farhan Al Saud, taler under en ekstraordinær sesjon i Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC) før jul. Den økonomiske kollapsen i Afghanistan får en «grusom» virkning på regionen, advarte Al Saud og andre talere på toppmøtet med utenriksministre fra et titall land i regionen. Foto: AP / NTB

Saudi-Arabia har allerede henrettet 120 mennesker så langt i år, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået AFP. Det er nesten dobbelt så mange som i hele fjor da 65 mennesker ble henrettet. Det igjen var over dobbelt så mange som i 2020, ifølge en Amnesty-rapport som ble lagt fram tirsdag.

De to mennene fra Bahrain ble dømt til døden i oktober i fjor i det Amnesty sier var en svært urettferdig rettssak. De ble dømt for å ha smuglet sprengstoff inn i Saudi-Arabia og for å ha deltatt demonstrasjoner mot regimet i Bahrain.

Mennene ble fengslet i 2015 og skal ha tilstått anklagene etter omfattende tortur, ifølge Amnesty.