Verden

Biden godkjente 390 milliarder til Ukraina

USAs president Joe Biden har godkjent den nye amerikanske bevilgningen på 40 milliarder dollar til Ukraina. Summen tilsvarer 390 milliarder kroner.

Støtten er tidligere blitt vedtatt av begge kamrene i den amerikanske Kongressen. Tanken er at pengene skal sikre tilførselen av avanserte våpen til de ukrainske regjeringsstyrkene.

Pengene skal etter planen rekke fram til og med september. I tillegg til våpen skal pengene også brukes til generell økonomisk støtte – og til å håndtere den globale matmangelen som kan oppstå som følge av Ukraina-krigen.

Siden Biden er på reise i Asia, måtte godkjenningen av vedtaket skje på uvanlig vis. En kopi av Kongressens vedtak ble fraktet med rutefly til Sør-Korea, ifølge en amerikansk regjeringskilde. Dermed kunne Biden sette sin signatur på dokumentet lørdag.