Verden

Massiv politijakt på to mistenkte etter knivangrep i Tel-Aviv

Israelske sikkerhetsstyrker driver et omfattende søk etter de to palestinerne som er mistenkt for å stå bak knivdrapet på tre israelere i Tel-Aviv torsdag.

Israelsk politi samler spor på stedet der tre israelere ble knivdrept i Tel Aviv torsdag kveld. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB

Torsdagens knivangrep skjedde på Israels uavhengighetsdag, og var den seneste i en rekke dødelige angrep inne i landet de siste ukene.

Situasjonen i Israel og de palestinske områdene har vært spent de siste ukene, og det har vært en rekke sammenstøt med drepte og sårede på både israelsk og palestinsk side.

Politiet sier de leter etter to gjerningspersoner på 19 og 20 år fra byen Jenin på den okkuperte Vestbredden.

– Vi skal få tak i disse terroristene og miljøet som støtter dem, og de skal betale prisen, sier Israels statsminister Naftali Bennett.

Helsepersonell beskrev grusomme scener i Elad, en ultraortodoks by nær Tel-Aviv, torsdag. I tillegg til de tre drepte ble fire andre såret, en av dem kritisk.

Palestinas president Mahmoud Abbas har fordømt angrepet, mens den palestinske islamistiske Hamas-bevegelsen, som har makten på Gazastripen, roste det.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen