Verden

Minst 26 omkom i hotelleksplosjonen på Cuba

Minst 26 personer er funnet omkommet etter fredagens eksplosjon på et hotell i Cubas hovedstad Havanna, melder statlig TV i landet.

En av de døde er en spansk turist. Det er også fire barn og unge blant de døde. Lørdag var 45 fortsatt innlagt på sykehus etter den voldsomme eksplosjonen på Saratoga Hotel sentralt i byen, ifølge cubanske myndigheter.

Redningsmannskaper opplyste lørdag at det ikke var funnet overlevende i de øvre etasjene i bygningen, og at de var i ferd med å gå gjennom de to kjelleretasjene. Fredag ble det hørt rop om hjelp herfra.

Hotellet var stengt for oppussing da eksplosjonen skjedde, og de fleste av dem som ble rammet er arbeidere og hotellansatte.

– Det var ikke noen bombe eller angrep. Det er en tragisk ulykke, uttalte president Miguel Díaz-Canel etter å ha vært på befaring på stedet.

Cubansk statlig fjernsyn har meldt at eksplosjonen kan ha oppstått da en lastebil var på stedet i forbindelse med fylling av gass til hotellet, men det foreligger ingen detaljer om hvordan gassen kan ha tatt fyr.

Deler av bygningen ble helt ødelagt i den voldsomme eksplosjonen, som inntraff klokken 11 fredag lokal tid. Bilder fra stedet viser store ødeleggelser og flere vegger som er blåst ut.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen