Verden

USA inviterer til koronatoppmøte

USA vil holde et globalt toppmøte 12. mai for å stake ut kursen ut av koronakrisen og forberede seg på fremtidige kriser, opplyser Det hvite hus.

I tillegg til USA, skal møtet ledes av Tyskland, Indonesia, Senegal og Belize, som har formannskapet i henholdsvis G7, G20, den afrikanske union og den karibiske samarbeidsorganisasjonen Caricom.

– Toppmøtet innebærer en dobling av den kollektiv innsatsen for å avslutte den akutte fasen av covid-19-pandemien og forberede oss på fremtidige helsetrusler, heter det i en felles uttalelse fra landene.

Dette blir den andre globale samlingen om pandemien, som så langt har kostet over 6 millioner mennesker livet og fått store økonomiske konsekvenser.

Selv om dødsraten har falt markant over hele verden, fortsetter viruset å spre seg, noe som hindrer mange land i fjerne restriksjonene. I Kina er Shanghai inne i en svært streng nedstenging.

– Framveksten av nye varianter som omikron, understreker behovet for en global strategi for å kontroller covid-19, heter det i uttalelsen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen