Verden

Biden møtte ukrainske ministre

USAs president Joe Biden møtte lørdag Ukrainas utenriksminister og forsvarsminister i Polens hovedstad Warszawa.

President Joe Biden (nr. 2 fra høyre), USAs forsvarsminister Lloyd Austin og utenriksminister Antony Blinken møtte lørdag Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov (t.v.) og utenriksminister Dmytro Kuleba. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Utenriksminister Dmytro Kuleba og forsvarsminister Oleksij Reznikov skulle i utgangspunktet ha samtaler med USAs utenriksminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin.

Men også Biden ville komme innom, opplyste Det hvite hus. Litt etter klokken 12 norsk tid ble det meldt at samtalene var i gang. Bilder fra møtet viser Biden, Blinken, Kuleba og de andre ministrene ved et bord med amerikanske og ukrainske flagg i bakgrunnen.

Biden hadde også et møte med Kuleba i Washington 22. februar, to dager før Russland begynte invasjonen av Ukraina. Etter dette har Kuleba stort sett vært i Ukraina. Han hadde et møte med Blinken rett over grensa til Polen 5. mars.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen