Verden

Frankrike med sterke anklager mot Russland i FNs hovedforsamling: – En massakre

Frankrikes FN-ambassadør anklager Russland for å begå en massakre i Ukraina.

– Byene Kyiv, Mariupol og Mykolajiv er som så mange andre beleiret, og de blir utsatt for nådeløse granatangrep fra den russiske hæren. Det er en massakre, og det kommer til å bli verre, sa FN-ambassadøren Nicolas de Rivière på et møte i FNs hovedforsamling onsdag.

Han fordømte drapene på sivile og krevde at Russland umiddelbart stanser angrepene og respekterer folkeretten.

FNs hovedforsamling skal onsdag stemme over tre ulike resolusjoner som omhandler den stadig vanskeligere humanitære situasjonen i Ukraina. Den ene av resolusjonene er utarbeidet av Russland selv. Der nevnes ikke Russlands angrep på Ukraina med et eneste ord.

En familie vender hjem etter et bombeangrep i Kyiv:

Nyeste fra Dagsavisen.no: