Verden

Ukraina: Ordfører satt fri i bytte mot fangede soldater

Russiske soldater har frigjort den ukrainske ordføreren i Melitopol i bytte mot ni russiske krigsfanger, sier ukrainske tjenestepersoner.

CCTV footage appears to show Russian forces apprehending Ivan Fedorov, mayor of Melitopol, a city in southeastern Ukraine that fell under Russian control during the invasion, at Taras Shevchenko Palace of Culture in Melitopol's Victory Square, in still image from video released March 11, 2022. Deputy Head For President's Office, Ukraine/Handout via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. REUTERS VERIFIED THE LOCATION OF THE VIDEO BUT COULD NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE IDENTITIES OF THE MEN IN THE VIDEO. THIS PICTURE WAS PROCESSED BY REUTERS TO ENHANCE QUALITY. AN UNPROCESSED VERSION HAS BEEN PROVIDED SEPARATELY.

– Russland fikk ni fangede soldater, født mellom 2002 og 2003, praktisk talt barn. De er vernepliktige som Russlands forsvarsdepartement sa ikke var der, opplyser talsperson Daria Zarivna fra Ukrainas presidentkontor onsdag.

Russland innrømmet forrige uke at de sender vernepliktige soldater inn i krigen i Ukraina. Før det hadde de benektet for dette.

En video som ble lagt ut på nett fredag, viser at ordfører Ivan Fedorov i okkuperte Melitopol ble iført hette og bortført av væpnede menn fra en offentlig bygning fredag. CNN har fått bekreftet at opptaket er ekte.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen