Verden

Anders Tegnell slutter som Sveriges statsepidemiolog

Anders Tegnell slutter som Sveriges statsepidemiolog for å begynne i en toppjobb i Verdens helseorganisasjon (WHO).

Det opplyser den svenske Folkhälsomyndigheten i en pressemelding onsdag.

I WHO skal han jobbe som seniorekspert i en gruppe som skal samordne arbeidet mellom WHO, FNs barnefond Unicef og vaksinealliansen Gavi. Oppdraget handler blant annet om å gjøre koronavaksinen tilgjengelig i land som ikke kan kjøpe egne vaksiner.

– Jeg har jobbet med vaksiner i 30 år og har samtidig alltid vært opptatt av internasjonale spørsmål. Nå får jeg sjansen til å bidra i det omfattende internasjonale arbeidet. Det er fortsatt svært viktig at vaksinene når ut til de landene som ikke har hatt økonomiske forutsetninger til å kjøpe egne vaksiner, sier Anders Tegnell i pressemeldingen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen