Verden

Russland sier flere soldater forlater områder nær Ukraina

Flere stridsvogner og militære kjøretøy blir trukket tilbake fra grenseområdene nær Ukraina, ifølge Russland.

Militærhelikoptre under en russisk militærøvelse i Hviterussland torsdag. Foto. Aleksander Zemlianitsjenko Jr / AP / NTB

– Et tog med personell og militært utstyr har returnert til sine permanente baser i Nizjnij Novgorod-regionen etter å ha fullført planlagte øvelser, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet fredag.

Også flere krigsfly fra den annekterte Krim-halvøya blir angivelig fraktet til flybaser i andre regioner.

Russland har flere ganger denne uken sagt at de trekker tilbake soldater og militært utstyr. Men USA har uttrykt til skepsis til om tilbaketrekkingen faktisk fører til en reduksjon i antallet styrker Russland har utplassert nær grensen til Ukraina.

Ifølge USAs anslag har Russland nærmere 150.000 soldater rundt Ukraina, inkludert russiske styrker i Hviterussland.

Russiske militærøvelser i Hviterussland har bidratt til å øke spenningen mellom Russland og Vesten. Den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko reiser til Moskva fredag for å møte Russlands president Vladimir Putin.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen