Verden

Meta får ny millionbot i Storbritannia

Facebooks morselskap Meta har for andre gang fått en millionbot fra det britiske konkurransetilsynet i forbindelse med oppkjøpet av GIF-plattformen Giphy.

Aksjekursen til Facebooks eier Meta falt kraftig onsdag etter at selskapet meldte om et svakere resultat enn ventet i fjerde kvartal. Her tar ansatte bilder foran den nye logoen etter at selskapet skiftet navn fra Facebook. Foto: Tony Avelar / AP / NTB

Konkurransetilsynet (CMA) innledet etterforskning da oppkjøpsplanen ble kjent i juni 2020 og ga i oktober i fjor Meta en bot på nærmere 600 millioner kroner for manglende åpenhet.

CMA har siden konkludert med at oppkjøpet av Giphy vil kunne skade brukere av sosiale medier og britiske annonsører og har pålagt Meta å selge selskapet.

Den siste boten har Meta fått fordi selskapet har unnlatt å orientere CMA «på forhånd om viktige endringer i selskapets ledelse», noe de i henhold til britisk lovgivning er pålagt å gjøre. Boten er på 18 millioner kroner.

Meta «er skuffet» over avgjørelsen og kaller boten «problematisk» fordi den ifølge dem «skyldes at ansatte i USA frivillig har forlatt selskapet».

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen