Verden

Søreide: Tunge argumenter for at Stoltenberg fortsetter i Nato

Tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) mener det er gode grunner for at Jens Stoltenberg fortsetter som generalsekretær i Nato.

Tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide mener Jens Stoltenberg gjør en god jobb som Nato-sjef og mener han bør fortsette, om han selv vil. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Stoltenberg har fått gjentatte oppfordringer fra flere viktige Nato-land, trolig USA og Tyskland blant dem, om å fortsette som generalsekretær.

Søreide, som nå leder utenriks- og forsvarskomiteen, mener Norge bør støtte en slik forlengelse om Stoltenberg selv vil, ifølge VG.

– Jens Stoltenberg gjør en veldig god jobb som generalsekretær i Nato og nyter stor tillit i alliansen. Vi er nå i den mest alvorlige sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa på mange tiår, og det er tunge argumenter for å ønske kontinuitet i lederposisjonen i Nato, sier hun.

Stoltenbergs kontrakt som generalsekretær i Nato går ut 1. oktober i år. Han har selv sagt han ikke ønsker å fortsette, og han er nå blant søkerne til stillingen som sjef for sentralbanken.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen