Verden

Nato sendte fartøy til Østersjøen

Nato har sendt det nederlandske fartøyet HNLMS Rotterdam til Østersjøen, melder Aftonbladet. Skipet er der for å vise nærvær og solidaritet, ifølge alliansen.

Nato har sendt det nederlandske amfibiefartøyet HNLMS Rotterdam til Østersjøen. Formålet er å vise nærvær og solidaritet med hele alliansen, sier en Nato-talsperson til Aftonbladet. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB

Fartøyet seilet lørdag gjennom Öresund og befant seg søndag i Østersjøen sør for den danske øya Bornholm, skriver avisa. HNLMS Rotterdam er flaggskipet i Natos stående maritime styrke SNMG1, og er ifølge Nato på plass for å overvåke situasjonen i området.

– Det er en planlagt utplassering, og de er der for å vise nærvær og solidaritet med hele alliansen. Den stående styrken er alltid tilgjengelig for å gjennomføre forsvarsoppgaver, fra øvelser til oppdrag, sier en Nato-talsperson til Aftonbladet.

I forrige uke reiste tre russiske landgangsfartøy, som brukes til å frakte marineinfanteri, inn i Østersjøen via de danske sundene. Fredag trappet Sverige opp sin militære tilstedeværelse på Gotland.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen