Verden

Expressen: Vaskehjelp hos Sveriges statsminister hadde ikke oppholdstillatelse

Svensk politi har pågrepet en kvinne som jobbet i et renholdsbyrå og som vasket i Sveriges statsminister Magdalena Andersson privatbolig, ifølge svensk avis.

– Man blir ikke mindre smittefarlig selv om man passerer grensen. Alle er velkomne, men vær så snill og følg de norske anbefalingene. Eller for å si det på en annen måte: Flytt ikke nyttårsfesten til Sverige, sier statsminister Magdalena Andersson. 
Foto: Kenzo Tribouillard / Pool Photo via AP / NTB

Kvinnen hadde ikke oppholdstillatelse og var etterlyst, skriver Expressen.

Det var 21. desember at kvinnen ved et uhell utløste innbruddsalarmen mens hun vasket i privatboligen til statsminister Andersson. Politiet kom raskt til stedet og kontrollerte identiteten hennes. Da viste det seg at hun var etterlyst og ikke hadde oppholdstillatelse i Sverige. Kvinnen, som er i midten av 20-årene og fra Nicaragua, ble pågrepet.

Sjefen for renholdsbyrået der kvinnen jobbet, sier han ikke kjenner til hendelsen. Han forklarer til avisen at han av og til ansetter folk fra to ulike vikarbyråer og at han har hatt tillit til at de sjekker bakgrunnen til personene som ansettes.

Statsminister Magdalena Andersson har ikke villet kommentere saken.