Verden

Donald Trump erklærer full støtte til Ungarns Viktor Orbán før valget

Tidligere president i USA, Donald Trump, hyller Ungarns statsminister Viktor Orbán og uttrykker sin fulle støtte til ham i forkant av Ungarns parlamentsvalg.

I en uttalelse utstedt i samme stil som de han pleier gi til republikanske kandidater i primærvalg i USA, sier Trump at den ungarske statsministeren har hans fulle støtte og tilslutning i det kommende valget.

– Orbán har gjort en fantastisk jobb med å beskytte Ungarn, stoppe ulovlig innvandring og skape arbeidsplasser. Han har vist seg som handlekraftig, og bør få lov til å fortsette med dette etter valget. Han er en sterk leder og respektert av alle, skriver Trump.

Orbán har vært statsminister i Ungarn siden 2010. I årets valg har opposisjonen samlet seg bak én kandidat, den konservative Peter Marki-Zay, som står sterkt til å utfordre Orbán. Marki-Zay har blant annet lovet å skrote de homofobiske lovene Orbáns regjering har innført.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen