Verden

Voldelig da Zemmour holdt første valgkampmøte i Frankrike

Antirasistiske aktivister ble banket opp mens den høyreradikale presidentkandidaten Eric Zemmour holdt sitt første valgkampmøte i Frankrike søndag.

Eric Zemmours folkemøte skulle egentlig holdes i en konserthall i Paris, men ble flyttet til forstaden av sikkerhetsgrunner. Politiet fryktet sammenstøt mellom høyreradikale Zemmours tilhengere og de som her demonstrerer mot presidentkandidaten i Paris søndag. Foto: Michel Spingler / AP / NTB

– Det er enormt det som står på spill, sa den partiuavhengige samfunnsdebattanten Zemmour til flere tusen tilhengere i Villepinte nord for Paris.

– Hvis jeg vinner valget, blir det ikke bare nok en endring, men starten på gjenerobringen av verdens vakreste land, sa 63-åringen som er dømt for hatefulle ytringer to ganger.

Nyhetsbyrået APs reportere så noen aktivister som ble banket opp av deltakere på valgkampmøtet og på brutalt vis fjernet fra rommet. Ofrene hadde svarte gensere med påskriften «Nei til rasisme». Utenfor rommet fortsatte basketaket mellom antirasistene og sikkerhetsvakter.

Zemmour er blitt sammenlignet med Donald Trump i Frankrike på grunn av sin rabulistiske populisme og ambisjon om å gå fra TV-skjermen til presidentembetet.